Tillbaka från stugan :)

Nu är jag tillbaka från stugan, med feber, svullen fot och myggbett ÖVERALLT. Det var sååå skönt att ta en ordentlig dusch igår kväl! Men nu ska jag kort berätta vad vi har gjort i stugan, Annie och jag: Kört mönkijä, spelat volleyboll och skrattat åt min kusins (Pinja, 3 år) roliga kommentarer! T.ex. "Sä oot vähän erilainen!" (Du är lite annorlunda!) eller "Tämä on nyt jäätä joka on teipattu liimalla." (Dethär är nu is som är tejpat med lim.) Hon är så jättegullig! x) Hon menar ju inget illa, hon säger exakt som hon tänker. :P
Jaa! Jag hade ju faktist tänkt sätta in en bild på mönkijän också! :)
Sådär ser alltså den ut! ;) Det ärverkligen roligt att köra med den! :P Nu orkar jag igen inte skriva mer... Skriver ner annat roligt från resan senare! Ha det bra och tack för att du läste min blogg! :)
// Natalie

Juva here I come!

Nu är allt klart packat för en gångs skull, kameran färdigladdad och tom så det ryms MÅNGA bilder! Vi ska fara idag ungefär klockan halv fem, JUST då som The Tribe börjar. Sen ska vi fara via nån butik nånstans och köpa nånting som jag glömt vad är :S Jaja, inget viktigt säkert :P Tyvärr finns det inget internet nära stugan, så jag kommer skriva ett lååångt inlägg på söndag/måndag beror på hur jag orkar. Sen är det några veckor som jag inte tror vi ska göra nåt speciellt på, (förutom fara till borgbacken förståss! <3) och så far vi till Grekland!! :D JAg kan faktist säga hela FYRA meningar på grekiska! ;) Såå stolt! sen har jag ju nog plats för lite bättre engelska om jag tänker klara mej själv där :P Men jaja, vi ser sen hur det går. Nu ska jag fara och städa marsvins-buren, och sen typ bara vänta... Men nåja hörs om några dagar, hörni! :)
Ha det bra!
// Natalie


katastrofal shopping och en underbar pojke <3

Idag var jag bara int till stan och shoppade saker tills imorgon (vi far till stugan imorgon!) och bilresan. Sen när vi handlat klart med massor med godis, så skulle vi gå hem när det började ösregna. Verkligen ÖS-regna! Vi sprang ca 2 meter från under taket på S-market till min mammas bil (hon var så snäll att hon kom efter oss) men vi blev helt genomdränkta för det! :P Så jag kan helt enkelt konstatera attt jag inte kan shoppa som alla andra, det händer alltid något konstigt! x)
Nåja, nog om shopping. Sen till ett MYCKET roligare ämne; pojkar! Nu är det så att jag känner världens underbaraste pojke: Ian, 1 ½ år! ;) Han är den enda som jag just nu orkar tycka om, och som jag vet att inte kommer att svika en dom närmaste åren. :P Ian och hans bror Jasper (4 år) skulle egentligen komma hit idag, men Jasper for med sin pappa nånstans så det är bara Ian som kommer. På tal om underbara ungar! Jag har världens gulligaste kusin, Pinja 4 år ;) Hon är verkligen humor! :P Hon och hennes familj ska också komma till stugan, fast på torsdag, så när jag sen kommer hem så ska jag skriva ner allt roligt hon sagt. Senast fick man höra ganska mycket underhållande saker! :P Men nu ska jag fara igen, sätta min kläder och torka efter ösregnet. Ha det bra och tack för att du läste min blogg!
// Natalie


Shopping-katastrof, del 2.

OBS! Om ni vill läsa hur allt hände från början, kolla inlägget  Hemma igen <3! :)
Jag kom på ENNU en sak som hände åt Adi och mej idag! Det var så, att vi efter vår katastrofala middag gick till Prisma för att köpa raklödder :P Så gick vi dit och så fick Adi för sej att hon bara MÅSTE spruta ut lite på handen för att känna hur det doftade. Vad hon inte räknade med var att krämen började skumma sej! xD Så innan jag hann gräva fram ett papper ur väskan så hade hon lyckats få raklödder överallt! Så provade hon även några andra raklödder med samma taktik, men pointen var att löddrena inte luktade nästan någonting! x) Voi voi med oss två.. Nåja men roligt hade vi i alla fall! ;) 
Ha det bra och pröva inte att lukta på rakskum i butiken! ;)
 // Natalie

Hemma igen <3

Hejsan svejsan! Nu är jag och Adi hemma igen från vår shopping-tur! ;) Vi hade väldit ehm... roligt och så skämde vi ut oss rejält! x) Såhär gick det till: Vi kom till Iso Omena (shopping-centret) och så gick vi i några butiker innan vi bestämde oss att fara och äta till Carrols. Där gick allting snett från början! x) När vi skulle beställa, tänkte Adi glömma att betala. Sen när vi fick våra kyckling-filéer till bordet så trodde vi att hon som gav dom åt oss tänkte ta tillbaka brickan, att hon bara väntade på att vi tog filéerna från brickan. Men nej! xD Hon hadd nog mena att vi skulle behålla brickan i bordet. x) Så hon såg smått snett på oss när vi sen plocka tomt brickan x) sen så börja Adi slå mej på huvudet varje gång en gul bil körde förbi. :P sen så ringde min telefon och när jag svarade så körde en gul bil förbi och slog till mej ORDENTLIGT xD Tur nog var det Annie, så det gjorde inget att hon inte förstod vad jag sa. Men jag flinade så mycket att alla andra i Carrols glodde på oss! xD Sen så tröttnade Adi på att vänta på mej och började hälla Fanta i min dippsås. Sen satt hon dippskålen

upp-och-ner i sitt glas. xD ( se bilden!) Sen så plockade jag nånting från väskan, när Adi river mej i armen och säger: "Vi måst sticka härifrån DIREKT!" Först fattade jag inget, men när vi kom ut från Carrols förklarade Adi: Hon hade flirt-blinkat (har blackout, minns inte rätt ord...) åt en gubbe ca 60 år! xD Haha efter det så gick vi på wc, där Adi lyckades skämma ut sej igen. Hon skulle kolla om ett av båsen var ledigt, så hon kollade under dörren just när hon som varit på den wcn kom ut! xD Sen så gick vi förståss smått röda ut från wcn, där tänkte Adi krocka med en säkerhetsvakt! Nåjaa... Sen så gick vi runt i dom flesta butikerna, och sen satte vi oss på en bänk för att vänta på min syster, mamma, och min systers kompis. Där så började vi skratta åt nånting och så skrek Adi ettutre högt: "Kolla dendär!" och pekade på en människa... Han såg SMÅTT irriterad ut xD Sen kom vi hem och nu är Adi här hemma hos mej. :) Nu orkar jag inte skriva mer, och ni orkar antagligen inte läsa mer, så ha det bra ;) Kommentera gärna!
// Natalie & Adi (kolla in Adis blogg, www.missfrizzy.blogg.se )

Godagens!

Hejsan svejsan igen! :) Äntligen har min mamma gått med på att jag får köpa en stutsmatta :) Så jag antar att vi kommer att köpa den så snart som möjligt, typ om 2 veckor... :P Sen till lite mer aktuellt ämne (jag låter som världens nyhetsuppläsare xD) : jag ska och shoppa med Adi imorgon!! :D Enda problemet blir att min syrra också ska ha med en kompis, blir trångt i bilen :P Jag har lite knappt med pengar, har 10 euro... Räcker till en tidning eller kanske två :P Jag tänker begära pengar till någå sorts shorts/kjol det behöver jag, tror int att jag får pengar till nåt annat. Nåjåå... Det är bara 2 veckor tills jag börjar sommarjobb :) Eller jag tycker inte man kan räkna att vara barnvakt som jobb, det är rätt så enkelt :P Men betalt får jag i alla fall! ;) Sen ska jag ännu kolla upp ett ställe som jag kanske kan få jobb på (jag vet, jag är inte rikitgt i tid och söker jobb :P) Nu har jag börjat längta tills jag far till grekland, och före det så ska jag fixa lite saker till skolan... Vi kommer hem så att jag kommer till skolan den tredje dagen i skolan... Inte sådär hemst jess att missa första skoldagarna men inte klagar man ju precis ;) Så har jag planer på att inte äta godis, har gått bra hittills! :) Men nu har jag igen pladdrat på om ingenting, tack för att du orkat läsa!

// Natalie

Söndag

Idag är det söndag. Det regnar ute, har inget att göra och det kommer inget i TVn. Väntar på nästa veckas onsdag/torsdag!  :) Då ska min familj och Annie till stugan, mitt ute i skogen! Stugan jag och Annie sover i har ingen ström, tunna fönster, en stol och en högsäng. Låter hemst udda att man trivs på ett sådant ställe kanske :P Men det är härligt där, man behöver inte egentligen bry sej om hur man ser ut eller nåt sånt och så får man köra mönkijä helatiden :P Men nu ska jag fara och baka scones!! Mums! HÖrs senare och tack för att du läste min blogg! :)
// Natalie

Hejs!

Igår fick jag äntligen min design någotlunda klar :P Det tog rätt så länge :P Så sen när jag gjort det klart, ville min lillasyster Ida ha sällskap. Först ville jag egentligen inte göra nåt med henne (hon är rätt så störande ganska ofta :P) men sen så gick jag med på att styla henne och fota henne. hon är verkligen världens bästa modell! Vi hade faktist jätteroligt, jag fick göra det jag tycker om (sminka, styla, fota) och hon fick stå framför kameran och det tycker hon verkligen om ;) Så igår märkte jag att man faktist kan ha roligt med sina småsyskon :P Men jaa... Jag är smått trött just nu, hela natten blev jag jagad av en armé med flugor. direkt när jag dödat en så kom det två till :P Har inte sovit sen kl 4 ungefär Men jag har i alla fall blivit mycket bättre på att döda flugor ;) Så idag ska jag egentligen inte göra nåt speciellt... Vad jag vet i alla fall :P Nu ska min såååå "snälla" syster på datorn -.- Så hörs senare igen, skriv gärna kommentar! :)

// Natalie


Ny design :)

Nu har jag ÄNTLIGEN lyckats få min blogg att se ut som jag vill ;) I alla fall för idag ;P kommentera gärna vad ni tycker om den :)  

Hårboll 2 <333


R.I.P. Jope <33

Igår fick jag veta att min farmors och farfars katt Jope dött av njursvikt... :'( Han var bara 4 år, skulle han ha varit äldre skulle det ändå kännas lite "bättre"... Men han dog ändå ganska snabbt, vilket jag är glad för. Min fammo och faffa har tänkt rädda en till katt (alla fammos och faffas katter har varit övergivna katter) nångång på hösten. Och nu till lite gladare saker, jag orkar inte tänka på ledsamma saker hur länge som helst...
Hmmm... Vad ska jag skriva om då? Ja jag kan kanske berätta att Annie ska komma med till min fammos och faffas stuga den 18.6 till 22.6! :) Enda nackdelen med det är att stugan är mitt i skogen i mellersta finland, dit det tar (som minst) 4 timmar att köra... :P Bara man kommer ihåg att ladda mp3an med massor musik så går det bra ;) Sen i stugan är man typ helt isolerad från omgivningen, närmaste staden tar det ca 40 minuter att åka till x) Fast nu har dom ändå fått ström och ordentlig wc dit ;) Och så kommer mina kusiner dit, och dom tar med sej sin mönkijä (fyrhjuling tror jag det heter på "ordentlig" svenska...) ! :D Jag ska sätta in bilder på mig när jag kör och från hela resan så kan ni se hur vi haft det mitt ute i ingenstans :P Hoppas bara det inte stormar som senast, lekstugan jag och Annie sovde i gick sönder och översvämmades av vatten x)  Nu har jag igen berättat om min dag och tack till alla er som läst detta! :)
Ha det bra!
// Natalie

Recept?

Idag hade jag tänkt baka nånting, men jag har inga bra recept! :P Eller jag hade tänkt laga scones, men minns bara hälften av receptet :P Så om du har något roligt/enkelt recept eller receptet på sconsen så får du gärna skriva det åt mej! :)
Ha det bra! :)
// Natalie


<3



Min äslakde hårboll Pippi <33

hejsan igen!

nu ska jag igen uppdatera min blogg lite ;) okej; i förrgår for jag till min kompis Adi övernatt, vi hade JÄTTEROLIGT när vi såg på filmer/klipp med björn Gustafsson på nätet! hon har fått en egen dator så vi kunde se på filmer hur länge vi ville x) Sen så kom Annie till mej övernatt och vi spelade monopol (surprise!) och så var vi ut och gå en sväng :P Jag har nämligen mina planer på att gå ner i vikt tills skolan börjar (vilket antagligen inte kommer lyckas, men...)
Så hade jag och Adi egentligen planerat att fara och simma idag, men så började det regna och åska -.- Så det blev inget av det :P Och nu sitter jag här och skriver x) jag har börjat planera vad jag ska ta med mej till min fammos och faffas stuga nästa vecka x) Okej, i och för sej så har jag börjat planera vad jag ska ha med till Grekland... Dit är det ännu typ 7 veckor tills vi far :P Så kort och gott kan man säga att jag planerar ganska långt i förväg :P jaa! Så har jag uppdaterat mitt inlägg på studentsoftheworld.info :P Smartaste sidan för dej som söker brevvänner från hela världen! Jag har fått några bra vänner och hoppas på fler ;) Och så (hoppas jag) har min engelska förbättras också på köpet! :) Det är ju en bra sak för mej som har tänkt fara på High School Year till Australien :P Fast nu har mina planer ändrats lite, för jag kommer aldrig få ihop 10 000 på 2 år x) Så antagligen far jag "bara" på sprkresa dit :) fast vi får se... men där är iaf vad som hänt sen jag senast skrivit, tack för att du läste! :)
PS. Skriv gärna en kommentar ;) tack!

Volleyboll <3

Det var ett tag sen jag senast skrev ett inlägg, så nu ska jag kort berätta vad jag hållit på med: På onsdagen kom min vän A ( tänker inte nämna några namn) övernatt till mej, och det enda vi gjorde var väl egentligen att spela volleyboll, åka rullskridskor eller monopol när det var för varmt att spela volleyboll. x) För det var verkligen varmt mitt på dagen! 27 grader i skuggan... Nåja, men sen på torsdagen så spelade vi volleyboll igen, for och handla ingredienser till en sorts glass, kom hem, spelade monopol och så for vi efter R och D (min granne och hans kompis) och så spelade jag och A mot min syster, R och D. Det gick inte bra, smått irriterande att dom som är tre år yngre än vi vann oss. x) Sen så blev A övernatt en till natt, vi for faktist och sova redan klockan tolv typ :P Sen väckte hon mej klockan halv 11, det var tänkt att vi skulle stiga upp 9... Ooops! Så spelade vi lite monopol igen och sen lagade vi äntligen dendär glassen x) Jaa! Så får jag ju inte glömma att vi var och simma, och tillochmed jag var i vattnet (efter en timme, men jag kom iallafall i ;P)! Men kallt var det! Vi hade väldigt roligt domdär tre dagarna! :)

Ha det bra, jag ska sticka nu igen jag ;)
// Natalie


Sommarlov är härligt!! :D

Äntligen sommarlov! :) fast vi redan haft sommarlov några dagar, så börjar jag först förstå att jag kommer va ledig i 10 veckor nu! Sååå härligt! På sommarlovet ska jag egentligen inte göra så mycket, bara hänga med kompisar typ. Och så tänker jag satsa på att bli brun. :P Jag ska nämligen till Grekland i sommar, så om jag fortfarande är blekast i klassen blir jag arg! Jaaa, sen ska jag fara till min fammos och faffas stuga! Det är roligt det med, fast det tar 6-7 timmar att åka dit och det är mitt i skogen och det är fullt med myggor överallt. :P Jag tror det var allt jag ska göra i sommar... Idag ska jag bara slappa på balkongen, kanske åka rullskridskor och bara ta det lugnt helt enkelt! :)

Kommentera gärna!
// Natalie


Mitt livs viktigaste två R - recept och att resa xD



Jaa som sagt, jag älskar att resa, och här är mina önske-resemål för tillfället:
Australien (se bilden ;D)
Nya Zeeland
USA - New York, Californien
Grekland - Rhodos (fast dit ska jag faktist på sommarn! :D)
Kina

Har jag tur så får jag faktist fara på High School Year till Australien! Men det kostar så mycket... Nåja, jag får se hur det blir  :) Vart skulle Du helst resa om du hade råd?

Ha det bra och skriv gärna kommentarer ;)
// Natalie

Tisdag 3.6. -08

Hej och välkommen till min blogg! Här hade jag tänkt skriva om allt möjligt som råkar intresserar mej för stunden, så ni kommer få höra mina åsikter om allt mellan himmel och jord.
  Så jag kanske ska berätta lite kort om mej själv då och vad som intresserar mej mest: Jag heter alltså Natalie, bor i Finland, är snart 14 och älskar att baka, träffa vänner, läsa senaste skvallret, se på TV, va på datorn och åka rullskridskor! :)   Nåja, men nu ska jag sticka, ha det bra! :)

// Natalie


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0